Reflexió ara que celebrem els 20 anys d’Spora
08/09/2023

Escriure sobre els 20 anys d’Spora potser és de les coses més complicades. És com posar-te a escriure la teva biografia, que tot se’t desordena i t’esclaten totes les emocions alhora.

Segurament perquè Spora és molt més que un projecte empresarial, de fet, es podria dir que no neix com un projecte empresarial, sinó com una manera de poder fer el que més ens motiva sense haver de dependre de ningú. Sempre hem intentat portar a la pràctica el nostre ideal de projecte emprenedor, que té poc a veure amb el que totes tenim al cap quan ens parlen d’aquest concepte. Un projecte que té una missió per sobre de tot. Una missió de veritat i fins a les últimes conseqüències.

Això no només afecta al que fem, sinó al com ho fem. I… el més difícil d’aquests vint anys ha estat mantenir la coherència en els moments difícils.

Potser aquest post sembla més una reflexió en veu alta que un article interessant que repassi la trajectòria de Spora, però, crec que és important en aquest moment aturar-nos un segon i fer balanç del que hem fet, del que som i del que volem ser.

Spora és un projecte bàsicament de dones i liderat per dones, que podria semblar obvi que estigui liderat per dones si diem que és un projecte de dones, però la realitat és que hi ha moltes estructures i molts projectes amb presència majoritària de dones que estan liderats per homes. Així que la cosa no és tan evident i val la pena aturar-nos-hi un moment. I m’hi aturo perquè encara ens trobem amb moltes barreres, especialment a l’hora de ser presents en els cercles de decisió o havent de demostrar nivells de professionalitat molt superiors per guanyar-nos la credibilitat i la confiança, majoritàriament d’homes. Aquesta batalla la continuarem fent perquè forma part del nostre ADN.

Spora és un projecte que vol intentar aportar el seu de gra de sorra a la societat, no només relatiu a la mitigació de l’emergència climàtica, que és intrínsec, sinó en com entenem que s’han d’estructurar i funcionar les empreses. Posant a les persones que hi treballen per davant de tot i entenent que Spora són elles. I això vol dir vetllar perquè tinguin les millors condicions laborals, emocionals, salarials,… També semblaria obvi dir això, però costa esforços ingents mantenir-nos fermes. Perquè això vol dir no rebaixar preus en concursos, perdre projectes i sentir-nos qüestionades diàriament.

Spora és un projecte que busca generar un impacte més enllà de la nostra pròpia activitat i ens preocupa el nostre entorn més directe. Ens prenem molt seriosament el nostre paper en la dinamització dels nostres barris. Ara Salt i d’aquí a pocs mesos el barri de Santa Eugènia de Girona. Amb un nou projecte que s’obre al barri amb l’objectiu de generar una nova sinergia en un espai meravellós com són les Hortes de Santa Eugènia; un barri tradicionalment molt maltractat que es mereix acollir projectes com aquest.

Podria continuar parlant d’infinitat de coses molt poc relacionades amb l’activitat més directa. Perquè Spora, per sobre de tot, és un projecte de vida i una manera d’entendre el món. Almenys així és com ho vivim nosaltres.

En fi… després de vint anys de molts aprenentatges personals i professionals, d’haver compartit moltíssimes experiències amb persones que ens han aportat visions i perspectives molt diverses, d’etapes molt dures i complicades, però també de grans moments i moltíssima il·lusió, podem dir que el projecte està consolidat, que tenim uns objectius molt clars i que sabem molt bé què volem fer i com ho farem.

Així que seguim i… per molts anys!

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó Acceptar, accepta l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació i personalització   
Privacidad