wasteinprogress

Categoria:
Comunicació
Client:
Fira de Girona
Any:
2017 | 2018 | 2019 | 2022 | 2023
Secretaria tècnica del primer forum internacional de residus municipals

El Waste in Progress és el primer fòrum internacional de gestió de residus municipals, on s’hi presenten casos d’èxit de models de recollida de ciutats d’arreu del món amb resultats de reciclatge superiors al 60%.

L’acte se celebra a Girona, organitzat per la Fira de Girona, amb Spora com a Secretaria Tècnica, i on col·laboren entitats com la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, la Diputació de Girona i Zero Waste Europe.

Des dels seus inicis, el 2017, Waste in Progress suposa un aparador de projectes d’innovació empresarial. Projectes que poden contribuir a l’assoliment dels objectius i dels resultats de reciclatge. El fòrum resulta ser un punt de trobada professional i un espai de connexió entre el sector públic i el sector privat, amb presència d’empreses que poden acompanyar les administracions en el procés de millora de la gestió de residus. En concret, durant l’edició de 2022, van confiar en el fòrum més de 1.500 assistents, més de 600 administracions i més de 400 professionals. Això va suposar un rècord al fòrum en matèria de participació, fet que ens omple d’orgull i satisfacció com a secretaria tècnica.

El Waste in Progress està dirigit a tot aquell personal tècnic vinculat a la gestió de residus de les administracions locals i supralocals d’arreu de l’Estat espanyol, a tots aquells càrrecs polítics amb responsabilitat en la gestió de residus municipals i a les empreses i professionals relacionats amb la gestió de residus municipal.

Cada any se celebra el congrés per demostrar com es pot assolir una millora de resultats de recollida selectiva compartint idees, ja que és la base d’una comunitat dedicada a fer millor les coses. No és una fira de mostres convencional, sinó que és una fira de coneixement i intercanvi. És per això que les empreses que hi volen ser no han de fer una gran inversió econòmica en la construcció del seu espai ni en l’exposició dels seus productes.

Durant l’esdeveniment es tracten tots els aspectes relacionats amb els residus i la seva gestió, des dels models d’èxit en grans ciutats, la gestió de residus en regions i municipis turístics i grans esdeveniments, el pagament per generació i tecnologia, i l’orgànica com a element clau en els nous models de recollida selectiva. 

Per poder aportar informació fidedigne i experimentada, amb resultats veraços i exemples d’arreu del món, s’ha comptat amb la participació de professionals de Corea del Sud, Alemanya, Itàlia, Austràlia, els Estats Units, Bèlgica, Estònia, Regne Unit, Eslovènia, Taiwan, Espanya, Croàcia, Suïssa, Àustria, França, Irlanda, Dinamarca i Països Baixos, tots representants de les experiències d’èxit internacional.

Assistents 2017

Assistents 2018

Assistents 2019

Assistents 2022

Assistents 2023

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó Acceptar, accepta l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació i personalització   
Privacidad