Assessorament per a la implantació del nou sistema de recollida amb identificació a Vic

Categoria:
Consultoria
Client:
Ajuntament de Vic
Any:
2022
Assessorament tècnic per a la definició del nou model de recollida de Vic

La ciutat de Vic és la capital de comarca d’Osona, territori capdavanter en la recollida de residus porta a porta des del seu inici l’any 2000 amb el municipi de Tona.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Vic es va implicar des del començament per desplegar aquest sistema a la ciutat, per això l’any 2013 comença el procés d’assessorament per la implantació del servei de recollida de residus porta a porta.

Tot i els esforços, la falta de convenciment polític va fer posposar aquest procediment fins vuit anys més tard que amb la delegació del servei de recollida de residus al Consell Comarcal d’Osona es va fer una aposta ferma per canviar progressivament el model de recollida amb el compromís que per l’any 2025 el sistema porta a porta estigui estès a tota la ciutat.

Xerrades informatives del porta a porta a Sant Celoni

L’assessorament tècnic ha consistit en estudiar les característiques territorials, urbanístiques i d’activitats del municipi en profunditat per definir un sistema porta a porta que satisfaci les necessitats tant ambientals, com socials com econòmiques. En aquest procés s’han valorat tècnicament i econòmicament diferents alternatives d’aportació per fracció i s’ha estudiat les últimes solucions tecnològiques que s’han anat implantat a municipis de característiques similars.

Finalment, la ciutat s’ha dividit en tres grans zones, cada una amb característiques diferents, on les premisses pel disseny del model òptim han estat crear un model amb elements comuns i elements específics que s’adaptin a la idiosincràsia de cada zona sense generar grans diferències a la població.

Les reunions de treball amb els responsables municipals han estat claus per abordar tots els aspectes previs al canvi de model, preveure els riscos, buscar estratègies i finalment tenir la convicció que el model escollit és l’òptim pel municipi i així poder-ho defensar en la resta d’àmbits polítics i socials.

Amb tot, l’acompanyament a l’Ajuntament de Vic i també a l’empresa de recollida del Consell Comarcal d’Osona no acaba aquí, ja que actualment, s’està treballant en diferents nivells perquè la implantació d’aquest nou model sigui tot un èxit i que Vic pugui avançar en matèria de reciclatge per ser una ciutat més circular i sostenible.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó Acceptar, accepta l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació i personalització   
Privacidad