Seguiment del pla Residu Zero de Barcelona

Categoria:
Consultoria
Client:
Ajuntament de Barcelona
Any:
2023
Impuls de l'estratègia definida i propostes de millora per tal que les accions s’executin amb èxit i tinguin una repercussió positiva

D’acord amb el principi que “el millor residu és el que no es produeix”, el concepte de prevenció ha aportat un valor afegit a les estratègies de planificació i gestió, ja que des del moment en què un residu entra en el cicle de recollida i tractament suposa un cost econòmic, social i ambiental.

La filosòfica del residu zero es fonamenta en el repte de disminuir la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals. Des de l’Ajuntament de Barcelona es persegueix aquest nou paradigma social i cultural per avançar progressivament cap a una economia circular.

El principal repte consisteix en reduir la generació de residus municipals fomentant la recollida selectiva, la prevenció, la recuperació i la reutilització. Per això, l’Ajuntament va aprovar el pla de Residu Zero 2021-2027 definint 5 àmbits d’actuació prioritaris:

  • Prevenció de residus, reutilització i preparació per a la reutilització.
  • Recollida selectiva
  • Normativa i fiscalitat
  • Participació, governança i recerca
  • Neteja de l’espai públic
Pla Residu Zero Barcelona

En total, el Pla de residu zero està conformat per 5 àmbits, 12 línies estratègiques, 23 actuacions i 81 accions. La nostra tasca, consisteix en proveir assaonament per desenvolupar les accions definides tot avaluant el grau de compliment del Pla al llarg dels anys mitjançant un seguiment exhaustiu dels indicadors establerts.

Aquesta tasca de seguiment és vital, ja que s’actua com a catalitzador per impulsar les estratègies definides, tot aportant noves propostes de millora tècniques, de comunicació i d’implementació per tal que les accions s’executin amb èxit i tinguin una repercussió positiva tant en resultats com en benestar ciutadà.

Enllaços d’interès:

Web de l’Ajuntament de Barcelona:
ajuntament.barcelona.cat/plaresiduzero

Pla de Residu Zero 2021 – 2027:
bcnroc.ajuntament.barcelona.cat

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó Acceptar, accepta l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació i personalització   
Privacidad