Rebranding Aigües de Manresa

Categoria:
Comunicació
Client:
Aigües de Manresa
Any:
2019
Projecte basat en el redisseny de la imatge d'Aigues de Manresa i creació de materials de comunicació

Aigües de Manresa és una empresa municipal que es dedica a la gestió directa i integral de l’aigua per a la població de Manresa i per als municipis propers que concerten els seus serveis. L’entitat demanava una renovació de la imatge de marca per donar resposta als canvis i, sobretot, al creixement que havia experimentat en els últims anys. Per això necessitaven la creació d’una nova marca que s’identifiqués amb la gestió pública de l’aigua i que fos coherent amb socis i abonats.

L’estratègia de marca es va centrar en transmetre els valors d’Aigües de Manresa –sostenibilitat, innovació, empresa pública, cicle integral de l’aigua i Territori Supramunicipal- i en dirigir-se a tots els públics objectius implicats –abonats, treballadors, clients, ciutadania, proveïdors i mitjans de comunicació-.

La nova marca inclou els valors contemporanis de l’entitat i transmet innovació i progrés, deixant enrere la imatge anterior. Aquesta es basa en una A i una M – d’Aigües de Manresa – que s’uneixen per crear un tot que flueix com un curs d’aigua sinuós, i en la seva superposició apareix la gota d’aigua, on tot hi neix. Una línia que pot ser també l’skyline que ens descobreix les muntanyes de Montserrat i ens arrela al territori. A més, és una imatge en la línia gràfica de les principals entitats de gestió de l’aigua del país

Logo Aigües de Manresa
Logo Aigües de Manresa
Logo Aigües de Manresa

La gràfica és senzilla i es comprèn a primer cop d’ull, a més de ser fàcil de recordar. És una imatge amb dos nivells de lectura: una primera en què s’observa el curs d’aigua i una segona en que s’adverteixen les inicials i una gota d’aigua. Les tonalitats de blau es fonen en un degradat aportant el caràcter d’innovació i tecnologia a la marca. A més, una frase descriptiva sota la imatge complementa la marca aportant la vessant institucional.

La nova marca evoca simplicitat i optimització, posa en valor el territori, aporta institucionalitat, garantia i qualitat. D’aquesta manera, totes les necessitats d’Aigües de Manresa queden cobertes amb un nou disseny modern i innovador.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic al botó Acceptar, accepta l´ús d´aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits. Més informació i personalització   
Privacidad